viernes, 2 de enero de 2015

Tió de Nadal

Per fer un Tió de Nadal, per 10 persones, cal:
  • 3 gots de farina
  • 1 got de cacau en pols
  • 2 gots de sucre morè
  • 1 got d'oli
  • 2 gots de llet
  • 3 ous
  • 16 grams de llevat químic
  • Per decorar: fondant de colors de fruites

Preparats?
En un bol batim els ous, la llet i l'oli. Després incorporarem el sucre i finalment, juntament, la farina, el cacau en pols i el llevat. Quan tinguem la massa ben homogènia, emboliquem el motlle amb paper de cuina, que ens ajudarà a desmotllar més ràpidament i a conservar la forma del bescuit (recordeu d'agafar el de plumcake) i aboquem la massa.
Amb el forn precalentat a170°C fornegem el pastis uns 40 minuts. Un cop passats, col•loquem el bescuit en la posició més baixa del forn i a 220°C deixem el pastis uns 5 minuts. Amb aquest fet aconseguirem crear una petita crosteta.
Deixem refredar el pastis, i decorem amb fondant (recomano la fondant que té sabors de fruita):
  • Els ulls: fan falta dos boles grans i dos de petitones.
  • La boca: un xurret de fondant vermella.
  • La manta: tres làmines de fondant i dos xurrets per fer les línies.
  • Les potes: retallar dos rectangles de la mateixa alçada.
Finalment, sol queda menjar-se'l!



No hay comentarios:

Publicar un comentario