Per fer un Tió de Nadal, per 10 persones, cal:
- 3 gots de farina
- 1 got de cacau en pols
- 2 gots de sucre morè
- 1 got d'oli
- 2 gots de llet
- 3 ous
- 16 grams de llevat químic
- Per decorar: fondant de colors de fruites
Preparats?
En un bol batim els ous, la llet i l'oli. Després incorporarem el sucre i finalment, juntament, la farina, el cacau en pols i el llevat. Quan tinguem la massa ben homogènia, emboliquem el motlle amb paper de cuina, que ens ajudarà a desmotllar més ràpidament i a conservar la forma del bescuit (recordeu d'agafar el de plumcake) i aboquem la massa.
Amb el forn precalentat a170°C fornegem el pastis uns 40 minuts. Un cop passats, col•loquem el bescuit en la posició més baixa del forn i a 220°C deixem el pastis uns 5 minuts. Amb aquest fet aconseguirem crear una petita crosteta.
Deixem refredar el pastis, i decorem amb fondant (recomano la fondant que té sabors de fruita):
- Els ulls: fan falta dos boles grans i dos de petitones.
- La boca: un xurret de fondant vermella.
- La manta: tres làmines de fondant i dos xurrets per fer les línies.
- Les potes: retallar dos rectangles de la mateixa alçada.
No hay comentarios:
Publicar un comentario