lunes, 21 de marzo de 2016

Brioix

Amb aquest pa de brioix segur que triomfeu! És molt senzill de fer però heu de tenir molt de temps per fer-lo, ja que necessita molta estona de repòs, per tant no és una recepta que es pugui fer amb pressa, sinó no us sortirà.
Dificultat: normal
Temps: 4 hores
Per fer aquest pa de brioix us farà falta:
  • 250 grams de farina de força
  • 1 sobre de 7 grams de llevat de pastisseria (llevat sec)
  • 2 ous
  • 100 grams de mantega
  • 50 grams de sucre blanc
  • 5 grams de sal
  • 60 ml d'aigua calenta
Tot llest? Doncs comencem:
En un bol barregem la farina, el sucre, la sal i els ous.

Bullim l'aigua i barregem el llevat. Deixem reposar un minut i ho incorporem a la massa.

Seguidament, tallem la mantega a bocinets i la batim juntament amb la massa.

Batrem entre 15 i 20 minuts a velocitat mitjana, o bé fins que la massa estigui ben homogènia i poc enganxifosa. 

Seguidament la deixarem reposar 1 hora en un lloc on no hi hagi corrents, ni fred ni calor.

Quan tinguem la massa reposada, tallem porcions i fem els nostres brioixos. Els deixarem reposar ben tapats 1 hora més.

Engrasem un bol apte per a forn i col·loquem els nostres brioixos. Els pintem amb el rovell d'un ou i els deixem reposar 30 minuts.

Quan hagi passat el temps de repòs, els tornem a pintar i amb el forn PRÈVIAMENT escalfat els fornegem.

L'hora de fornejar també és una mica complexa:
Forn prèviament calentat a 210º
Fornegem 5 minuts a 210º
Baixem la temperatura del forn a 180º i fornegem 15 minuts (aneu vigilant perquè es doren molt fàcilment. Si es doren i encara no han passat els 15 minuts, tapeu-los amb paper d'alumini)
Els traiem del forn i deixem reposar uns 5 minuts. (els podeu menjar tan freds com tèbis)

Espero que els feu! Estan super bons!! :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario