- Una pasta brisa
Per fer la crema:
- 4 rovells d'ou
- 120 grams de sucre
- 50 grams de farina
- 500 ml de llet
- vainilla al gust o ratlladura de taronja o de llimona
Per decorar:
- Fruites de temporada
Per fer aquest pastís s'ha d'anar poc a poc, però és molt senzill de fer.
1. Agafem el motlle i estenem la pasta brisa en aquest, deixant els bordes del recipient ben coberts. Punxem la massa i li fiquem algun pes (per exemple cigrons per a què la massa no pugui) i fornegem segons digui el paquet de pasta brisa (ja que depenent de la marca pot variar el temps o la temperatura del forn).
2. Mentre la pasta brisa es fa fent al forn comencem a fer la crema. Agafem una olla mitjaneta i barregem la farina, el sucre i els rovells dels ous, quan estigui ben barrejat anem afegint la llet fins que comenci a bullir. Deixarem bullir durant cinc minuts i remenarem per a què la crema no se'ns enganxi a l'olla i es cremi. Per aromatitzar la vostra crema podeu incorporar vainilla líquida, ratlladura de llimona, taronja...
3. Quan la pasta brisa estigui daurada la traurem del forn i incorporarem la nostra crema i la repartirem fins aconseguir una superfície llisa. La conservarem a la nevera fins que la crema estigui ben freda i compacta.
4. Tallem la fruita que desitgem ficar en el nostre pastis, kiwi, poma, pera, plàtan, mores, maduixes, taronja... i decorem el nostre pastís.
5. Si no l'heu de menjar al moment, recordeu que la fruita s'oxida una vegada tallada, per tant feu-li un almívar amb cobertura per a tartes que es ven a qualsevol supermercat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario